Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: تاکنون بیش از ۱۲۱ هزار و ۲۳۰ نفر در جهان به کروناویروس آلوده شده و بیش از ۴۳۷۷ نفر نیز بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ناشی از این ویروس سریع‌الانتشار جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش خرداد از ایسنا، همچنین اندونزی، پاناما، بلژیک و جاماییکا از جمله کشورهایی هستند که طی حدودا ۲۴ ساعت گذشته اولین موارد فوت و ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را گزارش کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات اندونزی همچنین از فوت اولین بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در این کشور خبر داده‌اند. گفته شده است که این بیمار ۵۳ ساله ملیت خارجی داشته و دچار بیماری‌های زمینه‌ای بوده است.

همچنین بنابر گزارش شبکه خبری سی ان ان، اولین بیمار آلوده به کروناویروس که یک مرد ۶۴ ساله بوده در پاناما جان خود را از دست داده است. این مرد به بیماری دیابت مبتلا بوده است.

وزارت بهداشت بلژیک نیز از فوت اولین بیمار مبتلا به کووید-۱۹ در این کشور خبر داد. این بیمار حدودا ۹۰ ساله بوده است.

بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، در جاماییکا نیز اولین بیمار آلوده به کروناویروس شناسایی شد. این بیمار به تازگی به انگلیس سفر داشته است.

همچنین پایگاه اطلاع‌رسانی "ورلداُمتر" در جدیدترین گزارش خود تعداد مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ و قربانیان آن را به اضافه کشتی "دایموند پرینسس" با ۶۹۶ مبتلا و هفت قربانی (دایموند پرینسس یک کشتی گردشی ثبت‌شده در انگلیس است که مالکیت آن متعلق به شرکت پرینسس کروزس بوده و توسط همین شرکت اداره می‌شود. در همه‌گیری کروناویروسِ جدید، این کشتی به‌ همراه سرنشینانش برای مدتی و حدود یک ماه قرنطینه شد و مسافران و خدمه آن پس از پیاده‌شدن نیز تحت قرنطینه قرار گرفتند) تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب زیر اعلام کرده است:

چین: ۸۰ هزار و ۷۸۸ مبتلا، ۳۱۵۸ قربانی
ایتالیا: ۱۰ هزار و ۱۴۹ مبتلا، ۶۳۱ قربانی
ایران: ۹۰۰۰ مبتلا، ۳۵۴ قربانی
کره جنوبی: ۷۷۵۵ مبتلا، ۶۱ قربانی
اسپانیا: ۲۰۶۷ مبتلا، ۴۷ قربانی
فرانسه: ۱۷۸۴ مبتلا، ۳۳ قربانی
آلمان: ۱۶۲۲ مبتلا، ۳ قربانی
ایالات متحده آمریکا: ۱۰۱۵ مبتلا، ۳۱ قربانی
سوئیس: ۶۵۱ مبتلا، ۳ قربانی
ژاپن: ۵۸۷ مبتلا، ۱۲ قربانی
نروژ: ۴۲۹ مبتلا
سوئد: ۴۰۹ مبتلا
انگلیس: ۳۸۳ مبتلا، ۶ قربانی
هلند: ۳۸۲ مبتلا، ۴ قربانی
دانمارک: ۳۴۰ مبتلا
بلژیک: ۳۱۴ مبتلا
اتریش: ۲۰۶ مبتلا
بحرین: ۱۸۹ مبتلا
سنگاپور: ۱۶۶ مبتلا
مالزی: ۱۴۹ مبتلا
استرالیا: ۱۲۷ مبتلا، ۳ قربانی
هنگ کنگ: ۱۲۱ مبتلا، ۳ قربانی
کانادا: ۹۷ مبتلا
یونان: ۹۰ مبتلا
ایسلند: ۸۱ مبتلا
سرزمین‌های اشغالی: ۷۶ مبتلا
امارات متحده عربی: ۷۴ مبتلا
کویت: ۷۲ مبتلا
عراق: ۷۱ مبتلا، ۷ قربانی
جمهوری چک: ۶۴ مبتلا
سان مارینو: ۶۲ مبتلا، ۲ قربانی
هند: ۶۲ مبتلا
لبنان: ۶۱ مبتلا، ۲ قربانی
مصر: ۵۹ مبتلا، ۱ قربانی
تایلند: ۵۹ مبتلا، ۱ قربانی
فنلاند: ۵۸ مبتلا
فیلیپین: ۴۹ مبتلا، ۱ قربانی
تایوان: ۴۸ مبتلا، ۱ قربانی
اسلوونی: ۴۷ مبتلا
پرتغال: ۴۱ مبتلا
ویتنام: ۳۸ مبتلا
اندونزی: ۳۴ مبتلا
برزیل: ۳۴ مبتلا
ایرلند: ۳۴ مبتلا
رومانی: ۳۱ مبتلا
فلسطین: ۳۰ مبتلا
لهستان: ۲۵ مبتلا
قطر: ۲۴ مبتلا
گرجستان: ۲۳ مبتلا
الجزایر: ۲۰ مبتلا
روسیه: ۲۰ مبتلا
عربستان سعودی: ۲۰ مبتلا
آرژانتین: ۱۹ مبتلا
پاکستان: ۱۹ مبتلا
عمان: ۱۸ مبتلا
اکوادور: ۱۷ مبتلا
شیلی: ۱۷ مبتلا
کرواسی: ۱۶ مبتلا
استونی: ۱۳ مبتلا
کاستاریکا: ۱۳ مبتلا
مجارستان: ۱۳ مبتلا
آفریقای جنوبی: ۱۳ مبتلا
آلبانی: ۱۲ مبتلا
صربستان: ۱۲ مبتلا
جمهوری آذربایجان: ۱۱ مبتلا
پرو: ۱۱ مبتلا
ماکائو: ۱۰ مبتلا
بلاروس: ۹ مبتلا
پاناما: ۸ مبتلا، یک قربانی
لتونی: ۸ مبتلا
مکزیک: ۸ مبتلا
مالدیو: ۸ مبتلا
افغانستان: ۷ مبتلا
لوکزامبورگ: ۷ مبتلا
مقدونیه شمالی: ۷ مبتلا
بوسنی و هرزگوین: ۷ مبتلا
اسلوواکی: ۷ مبتلا
تونس: ۶ مبتلا
برونئی: ۶ مبتلا
بلغارستان: ۶ مبتلا
مالت: ۶ مبتلا
مراکش: ۵ مبتلا
جمهوری دومینیکن: ۵ مبتلا
نیوزیلند: ۵ مبتلا
گویان فرانسه: ۵ مبتلا
پاراگوئه: ۵ مبتلا
سنگال: ۴ مبتلا
کامبوج: ۳ مبتلا
لیتوانی: ۳ مبتلا
بنگلادش: ۳ مبتلا
کلمبیا: ۳ مبتلا
مارتینیک: ۳ مبتلا
مولداوی: ۳ مبتلا
نیجریه: ۲ مبتلا
سری‌لانکا: ۲ مبتلا
بولیوی: ۲ مبتلا
بورکینافاسو: ۲ مبتلا
کامرون: ۲ مبتلا
جزایر مانش: ۲ مبتلا
قبرس: ۲ مبتلا
جزایر فارو: ۲ مبتلا
هندوراس: ۲ مبتلا
سن مارتن: ۲ مبتلا
آندورا: ۱ مبتلا
ارمنستان: ۱ مبتلا
اردن: ۱ مبتلا
موناکو: ۱ مبتلا
نپال: ۱ مبتلا
اوکراین: ۱ مبتلا
بوتان: ۱ مبتلا
کنگو: ۱ مبتلا
جبل‌الطارق: ۱ مبتلا
واتیکان: ۱ مبتلا
جاماییکا: ۱ مبتلا
لیختن‌اشتاین: ۱ مبتلا
مغولستان: ۱ مبتلا
سن بارتلمی: ۱ مبتلا
توگو: ۱ مبتلا
ترکیه: ۱ مبتلا

برچسب ها: کرونا ، ویروس کرونا ، جهان ، آمار کرونا

منبع: خرداد

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا جهان آمار کرونا اولین بیمار کووید ۱۹ ۸ مبتلا ۱ مبتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۸۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران

به گزارش تابناک، رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: حدود ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به غیر از مصرف داروهای خارجی ندارند. در حالی که سال گذشته تنها ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم.

تالاسمی، یک بیماری خونیِ ژنتیکی است و افرادی که به آن مبتلا هستند، مجبورند تا پایان عمر دارو مصرف کنند. این در حالی است که بیماران تالاسمی از حدود ۶ سال گذشته با کمبود دارو مواجه‌اند؛ واردات دارو به دلیل تحریم‌ها به سختی و به میزان اندک انجام می‌شود و داروهای تولید داخل نیز عوارض زیادی دارند و جوابگو نیستند.

در حال حاضر ۲۳ هزار بیمار تالاسمی در ایران زندگی می‌کنند که از این تعداد تنها در طول ۶ سال گذشته، ۱۱۰۰ نفر به دلیل کمبود داروهای خارجی، جان خود را از دست داده‌اند که بسیاری از آنها کودک بوده‌اند. در حالی که به گفته کارشناسان، در صورت تامین پایدار دارو، این بیماران می‌توانند عمری طبیعی داشته باشند و دوران سالمندی خود را نیز ببینند.

تالاسمی، یک بیماری خونی ژنتیکی یا ارثی است که به دلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین (پروتئین حمل اکسیژن در خون) اتفاق می‌افتد. در این بیماری، هموگلوبینِ معیوب قادر به اکسیژن‌رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست.

بیمارانی که قبل از ۱۸ سالگی می‌میرند

تالاسمی سال‌ها است که در ردیف بیماری های خاص قرار گرفته اما حمایت ضعیف دولت‌ها و سازمان‌های بیمه‌گر باعث شده که این بیماران ماهانه پول زیادی از جیب بپردازند؛ چیزی حدود ۷ میلیون تومان که رقم کمی نیست. علاوه بر این، داروها یا جوابگو نیستند یا اگر موثر باشند، در بازار کشور موجود نیستند و در هر دو صورت جان بیمار در معرض تهدید است.

یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: یک بیمار تالاسمی اگر درمان مناسب و پایداری داشته باشد و دارورسانی به او دچار مشکل و وقفه نشود، می‌تواند یک عمر طبیعی داشته باشد. در تمام دنیا همین‌طور است. اما در ایران در ذهن همه جا افتاده که که طول عمر بیماران تالاسمی کم و کوتاه است. دلیلش هم ساده است؛ اساسی‌ترین داروی این بیماران، تزریق مداوم خون و مصرف داروهای آهن‌زدا است. اگر هر یک از اینها دچار مشکل شود، ممکن است جان این بیماران به خطر بیفتد و طبیعی است که عمر طولانی هم نکنند. البته ما بیماران تالاسمیِ بالای ۶۰ سال هم داریم، اما تعداد زیادی بیمار هم داریم که زیر ۱۸ سالگی می‌میرند.

فوت ۱۱۰۰ بیمار به دلیل نبود دارو!

از زمان برگشت تحریم‌ها یعنی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۱۱۰۰ بیمار تالاسمی به دلیل نبود دارو فوت کرده‌اند. آماری که رئیس انجمن تالاسمی ایران سال گذشته درباره آن هشدار داده و گفته بود: با روند کنونی ممکن است آمار مرگ این بیماران در آینده تصاعدی شود.

عرب در این باره بیشتر توضیح می‌دهد و می‌گوید: تحریم‌ها روی مبادلات ارزی اثر گذاشته و باعث شده که میزان واردات دارو به کشور به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. موضوع این است که ۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به غیر از مصرف داروی خارجی ندارند. چون داروهای تولید داخل، آهن را در بدن این بیماران پایین نمی‌آورد. دلیل بزرگ‌ترش این است که داروهای ایرانی عوارض می‌دهند. سال گذشته فقط ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم و امسال هم که هنوز وارداتی اتفاق نیفتاده است.

به گفته رئیس انجمن تالاسمی ایران، در حال حاضر ۲۳ هزار نفر بیمار تالاسمی ماژور (کم‌خونی کولی)، سیکِل‌سل (کم‌خونی سلول‌های داسی‌شکل) و اینترمدیا (متوسط) داریم که این دسته از بیماران مجبورند داروهای آهن‌زدا یا فرآورده‌های خونی مصرف کنند.

عوارض متعدد داروهای تولید داخل

داروهای داخلی عوارض زیادی برای بیماران تالاسمی دارند؛ از عوارض پوستی گرفته تا درد در محل تزریق و عدم اثربخشی دارو. اگر دارو به بیمار تالاسمی نرسد، حجم بالای آهن در کبد، قلب، کلیه‌ها و سایر اعضای حیاتی بدنش رسوب می‌کند و بیمار را ظرف ۳ ماه تا ۲ سال - بسته به وضعیت جسمی بیمار - از بین می‌برد.

رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: قبل از بازگشت تحریم‌ها، سالانه حداکثر ۴۰ بیمار تالاسمی در کشور جان خود را از دست می‌دادند، اما از زمان بازگشت تحریم‌ها یعنی از ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ تا الان این آمار بیش از ۶ برابر رشد کرده و سالانه ۲۶۰ بیمار تالاسمی به دلیل کمبود و نبود دارو جان خود را از دست می دهند. حدود ۲۰۰ نفر از فوتی‌ها کودکان زیر ۱۸ سال هستند. ۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به جز مصرف داروی خارجی ندارند. در حالی که پارسال تنها ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم

بیش از ۱۰ هزار نفر از بیماران مبتلا به تالاسمی براثر کمبود دارو آسیب جدی دیده‌اند و در معرض خطر جدی مرگ هستند. عرب در این باره می‌گوید: خود من جزو این بیماران هستم. اینها وقتی دارو را درست مصرف نکنند یا بریده‌بریده مصرف کنند، قلب یا کبدشان دچار مشکلات خیلی حاد می‌شود، فشار ریه بالاتر از حد نرمال می‌رود و این موضوع باعث می‌شود که به قلب فشار بیاید و بیمار را به مرگ نزدیک کند. علت بیش از ۸۰ درصد مرگ و میر بیماران تالاسمی، مشکلات قلبی و ریوی است.

افت کیفیت داروهای داخلی

وضعیت داروهای بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۳ حال خوبی ندارد. این را عرب می‌گوید و اضافه می‌کند: آمارها گویا هستند. در سال ۱۴۰۲ فقط نیمی از نیازهای دارویی تزریقیِ این بیماران توسط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تامین شد و با این اوضاع نمی‌توان انتظار داشت که وضعیت تامین دارو در ۱۴۰۳ خود به خود بهبود پیدا کند. از ابتدای امسال تا الان که اصلا واردات نداشته‌ایم. البته پارسال یکی دو بار تامین دارو تا حدی رضایت‌بخش شد اما این وضعیت ادامه‌دار و پایدار نبود.

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: حتی داروی ایرانی هم در سال گذشته به اندازه تامین نشد و به طور مرتب در دسترس نبود. همان داروها هم عارضه می‌دادند و نه تنها بیماران از این موضوع گلایه دارند، بلکه پزشکان هم اذعان دارند که داروها عوارض می‌دهند. علاوه بر اینها، کیفیت داروها هم زیر سوال است. سال گذشته در ویال‌های یک شرکت دارویی داخلی، تار مو و چیزهای دیگر پیدا کردیم! تازه تولیدکننده قصد شکایت از ما را داشت.

انتقاد از تغییر مدام مدیران سازمان غذا و دارو

قرار است در روز جهانی تالاسمی، (امروز ۱۸ اردیبهشت) اولین جلسه دادگاه بین‌المللیِ اثرات تحریم بر بیماران تالاسمی برگزار شود و رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: امیدواریم راه به جایی ببریم. من این دادگاه را بی‌اثر نمی‌دانم.

عرب می‌گوید: البته مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است. حوزه دارو نیازمند یک مدیریت ثابت، پایدار با پایش دائمی است. در حالی که تغییرات مدیریتی در سازمان غذا و دارو خیلی زیاد اتفاق می‌افتد. متاسفانه با تغییر دولت‌ها یا تغییر یک وزیر، مدیران حساس‌ترین جایگاه‌ها هم تغییر می‌کند و این می‌تواند به منافع مردم ضربه بزند. درواقع بخش بزرگی از مشکل موجود در حوزه دارو به همین موضوع مربوط است. مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: سازمان غذا و دارو را باید از همه جهات فریز نگه داریم. چون این سازمان کاملا تخصصی و کارشناسی است و نباید مدیرانش مدام تغییر کنند تا بتوانند برای برنامه‌ریزی‌های درست و جامع اقدام کنند. با تغییرات مداوم مدیران و رویکردها مشکلات حوزه دارو شناسایی و رفع نخواهند شد. در چند سال اخیر چندین بار مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو تغییر کرده است. با این تغییرات هیچ وقت اتفاق خوبی برای بیماران به خصوص بیماران خاص رخ نخواهد داد.

عرب ادامه می‌دهد: در این میان مسئولان مدام با افتخار اعلام می‌کنند که تامین دارو روند رو به رشدی دارد. در حالی که واقعیت چیز دیگری است. برخی مسئولان آمارسازی و عملکردسازی می‌کنند و آن را کادوپیچ‌شده پیش چشم مردم می‌گذارند و با این کار فقط نمک به زخم بیماران و خانواده‌های آنها می‌پاشند. چون فقط بیماران می‌دانند که اتفاق مثبتِ پایداری در حوزه دارو رخ نداده است.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت
  • آیفون ۱۵پرومکس، پرفروش‌ترین گوشی جهان شد
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟